MEB PersonelManşet Haberler

2024 MEB Öğretmen Mazeret Tayinleri: Hayal Kırıklığı!

MEB'in öğretmenlere tanıdığı 2024 yaz dönemi mazeret tayinleri tam bir hayal kırıklığı oldu.

Neredeyse hiç kontenjan açılmayan eş durumu vb. mazeretlerinde Milli Eğitim Bakanlığı ne yapmaya çalışıyor hiç bir öğretmen anlayamadı.

Bir öğretmen şunları yazıyor:

il içi eş özrüne koskoca 1 milyon nüfusluk Ankara Çankaya da rehberlik branşına sadece numunelik gibi 1 okul açılmış üstelik eskiden ikamet ilçesi de açılmasına rağmen bu da kaldırılmış. MEB ne yapmaya çalışmaktadır anayasal hak olan aile birliğini neden bu kadar zorlaştırmakta hatta ailelerin birleşmesini neredeyse imkansız hale getirmektedir geçen sene de denedik olmadı. Eskiden en fazla kontenjan mazeret atamalarına ayrılırken son yıllarda hiç kontenjan verilmeyen yerler bile var Lütfen kontenjanları arttırınız artık kolaylaştırıcı olunuz aileler bir araya gelsin

Son 2 senedir 2.il içleri il dışı derken her yeri açıyorlar hocam, bakanın amacı eşleri saçma sapan illerde olsa birleştirmek. Doğuya gidin orada çalışın diyor. 2.il dışı il içi verildiginde, forumda eş durumuna yer kalmayacak dediğimde, bazı arkadaşlar yok onun kontenjanını bakanlık belirliyor falan filan demişlerdi sonuç ortada köyler harici okul yok. Eşine 200km uzağa ancak gidiyorsun.

ogretmenhatti.com.tr Öğretmenlerin Haber Hattı Facebook Grubumuza Katıl!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu