HaberlerManşet Haberler

Jelatin ve Jöle Arasındaki Fark Nedir?

Jelatinden yapılan jöle, çok eski zamanlardan beri popüler bir atıştırmalık olmuştur ve hala dünyanın her yerinde tüketilmektedir. Birçok kişi için favori olabilir. Ancak, birçok kişi jölenin ne olduğunu veya nasıl yapıldığını bilmiyor olabilir. Bu, jelatin ve jöle arasındaki farkı anlamak için ilginç bir konuya yol açar.

Jelatin Nedir?

Bu, kolajenden elde edilen tatsız, renksiz ve yarı saydam bir süper besindir. Kolajen, kemikler , bağ dokuları ve deri gibi hayvanların vücut parçalarından elde edilir. Nemliyken sakız gibi, kuruyken gevrektir ve genellikle gıda, kozmetik, farmakoloji ve fotoğrafçılık endüstrilerinde kullanılır . Gıda endüstrisinde jelatin, yoğurt, dondurma, şekerleme, sos, lokum, jelatinli tatlılar ve sakızlı şeker yapmak için kullanılır.

Kilo kaybı, kas ve kemik sağlığı, saç sağlığının iyileştirilmesi, vücuda gerekli mineral ve amino asitlerin sağlanması ve hormonların düzenlenmesi gibi birçok sağlık faydasıyla ilişkilendirilmektedir .

Jöle Nedir ?

Jöle olarak da adlandırılan jöle, jelatinin kaynatılmasıyla hazırlanan bir gıda ürünüdür. Yapay tatlandırıcılar, yapay tatlandırıcılar ve gıda boyası içerir, şekerden bahsetmiyorum bile. Hazırlanması için jelatin sıcak suda eritilir, soğutulur ve donmaya bırakılır. Daha sonra tatlandırıcılar ve şeker gibi diğer malzemeler eklenir. Daha sonra servis edilene kadar buzdolabında saklanır.

Jelatin ve Jöle Arasındaki Benzerlikler

  • Her ikisi de jelatin içerir

Jelatin ve Jöle Arasındaki Farklar

Tanım

Jelatin, kolajenden elde edilen tatsız, renksiz ve yarı saydam bir süper besindir. Öte yandan, jöle, jelatinin kaynatılmasıyla hazırlanan bir gıda ürünüdür.

Katkı maddeleri

Jelatinin hiçbir katkı maddesi yoktur ancak jölenin içeriğinde yapay aromalar, yapay tatlandırıcılar, gıda boyası ve şeker bulunur.

Lezzet

Jelatin tatsızdır. Öte yandan, jöleye tatlar eklenmiştir.

Renk

Jelatin renksizken jöle her renk kullanılarak yapılabilir.

Kullanmak

Jelatin gıda, kozmetik, ilaç ve fotoğrafçılık sektörlerinde kullanılırken, jöle sadece gıda sektöründe kullanılır.

Jelatin ve Jöle Özeti

İnsanlar kişisel tercihlerine göre jelatin ve jöleyi severler. Jelatin tat açısından çekici olmasa da birçok sağlık faydası vardır. Jelatinden elde edilmesine rağmen, yapay tatlandırıcılar, yapay tatlandırıcılar ve gıda boyası içerdiğinden ve şeker içermediğinden jöle ölçülü tüketilmelidir.

ogretmenhatti.com.tr Öğretmenlerin Haber Hattı Facebook Grubumuza Katıl!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu