Manşet HaberlerKamudan Haber

Emekli Maaşlarına 29 Ağustos Zammı: SSK, Bağkur Tümüne Açıklandı

Emeklilere yapılacak ekstra zammın detayları belli olmaya başladı. Refah payı verilmeyen emekliler yeni zam alabilecek mi?

Yaklaşık 16 milyon emekli hükümete maaş zammı konusunda kızgın. Beklediklerini alamayan emeklilere yeni zam yolda. Hükümet ekstra zam için düğmeye bastı.

Milyonlarca emekli için Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ve Mehmet Şimşek yeniden görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan “emeklilerimizin sorunlarının farkındayız ve çözeceğiz” açıklamasında bulunmuştu. SSK, Bağkur, memur emeklisi fark etmeksizin yüzde 10 refah payı için düğmeye basan hükümet yeni kararı önümüzdeki hafta açıklayacak.

Yüzde  10 refah payı gelmesi durumunda en düşük emekli maaşı tekrar değişecek ve 13.800 TL olarak yeniden güncellenecek.

Emeklilik Nedir?

Emeklilik, hayatlarını çalışarak geçiren kişilerin, belirli bir yaşa geldiklerinde veya belirli bir prim gün sayısını tamamladıklarında iş hayatına ara vererek, devletten veya özel kurumlardan emekli maaşı almaya başlamaları durumudur. Başka bir deyişle, emeklilik, uzun yıllar boyunca çalışarak kazandığınız hak sayesinde dinlenmeye ve hayatın tadını çıkarmaya başladığınız bir dönemdir.

ogretmenhatti.com.tr Öğretmenlerin Haber Hattı Facebook Grubumuza Katıl!

1 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu