HaberlerManşet Haberler

Hayvanlar Taş Atıldığında Neden Korkarlar?

Bazı yırtıcı hayvanlar kendilerine taş attığınızda neden bu kadar korkarlar? Ne olduğunu sanıyorlar?

Çoğu hayvan, savunma tekniği olarak çevrelerini bilinçli bir şekilde manipüle edemez. Goriller, şempanzeler, maymunlar ve insanlar, nesneleri hareket ettirme ve cansız nesneleri araç olarak kullanma konusunda inanılmaz bir yeteneğe sahiptir. Ayılar, aslanlar ve jaguarlar, çevrelerini genişletilmiş benlikleri olarak kullanma kapasitesine sahip değildir. Bu nedenle, bir avcı, büyük taşlar veya çubuklar gibi nesnelerin “sihirli bir şekilde” hareket ettirildiğine tanık olduğunda, bu, evrimsel özelliklerinin alışkın olmadığı bir senaryo yaratır ve böylece uçuş içgüdüleri devreye girer.

Bu videoda, bir dağ aslanının bir yürüyüşçüyü takip ettiği, yürüyüşçünün ona tek bir taş attığı ve dağ aslanının kaçmasına neden olduğu görülüyor.

Bazı insanlar evcil hayvanları vahşi hayvanlarla eş tutuyor. Evcil hayvanların insanların davranışlarına alışması için binlerce yılı oldu. Öyle ki, içgüdüsel olarak davranışlarımızı doğuştan biliyorlar ve buna göre tepki veriyorlar. Ayrıca, evcil hayvanlarımıza bir sopayı veya topu şakacı bir şekilde fırlattığımızda nasıl tepki vereceklerini öğretiyoruz. Öte yandan vahşi hayvanların insanlarla birlikte yaşadığı binlerce yıl yok.

ogretmenhatti.com.tr Öğretmenlerin Haber Hattı Facebook Grubumuza Katıl!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu